Pa, onda, oćemo probati izvesti… GORILIN IZBOR NAJBOLJE HRANE?!

by

gorilapizza

Predugo ovo najavljujem – ajde da napokon probam realizirati!

Birali bi najdraža nam jela – slanu hranu, onu koja ti može biti puni obrok, ručak ili večera.

No, prije nego što krene svečanost demokracije – ajmo prvo svi skupa zajedničkim snagama probati složiti jedan šalabahter za glasanje.

Zašto? Zato jer:

a) šalabahter će biti jako koristan podsjetnik prilikom glasanja, da se izbjegnu situacije tipa da pošalješ listu i onda se nekoliko dana kasnije, kad je već završeno glasanje, užasnuto uhvatiš za glavu kad ti sine “a u vražju mater, ZABORAVIO SAM SARME!!!” 🙂

b) nakon što se izredaju prijedlozi, kroz nekih tjedan dana bi se na piću skupio Gorilin gremij (neće biti neko tajno, ekskluzivno tijelo – može nam se pridružiti svatko tko tada bude u Zagrebu i želi navratiti!) da raspravimo o šalabahteru te dokučimo za što se sve može glasati… Naprimjer: da li bi glasali samo za ‘sendvič’ i ‘prženu ribu’, ili bi se moglo glasati za različite vrste sendviča i prženih riba? Da li se može glasati za ‘pršut’, ili samo za nešto s pršutom? Ili recimo pomfrit, ja bih rekao da nije samo prilog nego se broji i kao obrok, jeo sam ga samog u svojstvu ručka ili večere i što se mene tiče za pomfrit bi se trebalo moći glasati- no bi li se moglo i za, ne znam, čips ili kokice? Ja bih rekao da ne, ali to je samo moje mišljenje – konačnu odluku će zajednički donijeti gremij. 🙂

A nakon toga se na Gorilu stavlja konačni šalabahter te službeno kreće glasanje, za kojih desetak dana.

Pa eto, nabacite u komentare sva draga vam jela kojih se možete sjetiti, 3, 2, 1… SAD!

Oglasi

20 komentara to “Pa, onda, oćemo probati izvesti… GORILIN IZBOR NAJBOLJE HRANE?!”

  1. tonći Says:

    burek sa sirom / pita sa sirom
    cheeseburger
    čvarci
    ćevapi
    dagnje na buzaru
    hamburger
    hrenovke
    jaje na oko
    janjetina na ražnju
    kebab
    lazanje
    pašticada
    pečeni odojak
    pečena piletina
    pizza
    pohana piletina
    pomfrit
    pržene srdele
    pržene trlje
    punjene paprike
    quiche lorraine
    riba na gradele
    roštilj miješano meso
    sarma
    škampi na buzaru
    tortilje

  2. Samir Milla Says:

    Tatarski biftek
    kamenice
    tavče-gravče
    buncek
    oglavina
    spuži
    orada
    škampe
    kozice
    morski pas
    zubatac
    krvavice

  3. Iva Says:

    grejp
    bademov maslac
    janjetina. sva janjetina
    špek
    panceta
    slanina (nije isto, molim lijepo)

  4. Zdenko Maričić Says:

    Janjetina
    Sarma
    Škampi na brodet i buzaru
    Žablji kraci
    Gulaši
    Sve pohamo meso
    Grah cušpajz
    Krpice sa zeljem
    Frigane lignje
    Pečene ribe u soli
    Kuhani buncek ( hren ili grah salata s bučinim uljem)
    Gravče na tavče i pljeskavica
    Dagnje na buzaru
    Krvavice i dinstano zelje
    Sekeli gulaš
    Ala wild
    Govedska, pileća ili juha od teleće koljenice
    Čvarci, špek i sušene kobasice
    Zapečene palačinke
    Jaja na sve načine
    Filana paprika
    Pašticada
    Pizze
    Sve sa roštilja (ribe i meso)
    Bakalar sušeni ili friški pohani

  5. Oleg Says:

    kelj varivo s faširancima
    špageti carbonara
    buncek (dimljen, kuhan)
    frigane lignje
    čobanac
    pohane punjene palačinke
    frigane lignje (ups, to sam već napisao 😀 )
    rezanci 4 blaga (ili nešto slično od noodlesa, povrća i mesa u woku)
    musaka
    pole (krumpir)
    bakalar

  6. Sandra Đ Queen Says:

    Punjene paprike
    Škampe (gradele)
    Kunjke (gradele)
    Domaća dimljena pečenica
    Janjetina (paška)
    Buzara (od svega)
    Fiš
    Pohani domaći bataci
    Ljuta pileća krilca
    Pečeni odojak
    Domaća dimljena šunka
    Pršut
    Meso s roštilja
    Salata od hobotnice (bez krumpira!)
    Razni gulaši
    Špek
    Slanina
    Krumpir pod pekom
    Tost s putrom, češnjakom i crvenom (ljutom) paprikom

  7. Sandra Đ Queen Says:

    Dodajem i kokice!

  8. Jakov Zlatar Says:

    Kategoriziraj prvo, ovako je preopširno…
    Stavi šta ja znam:
    – Sa žara i gradela
    – Iz teće i lonca
    – Između dvije fete/šnite kruva
    – Slatki zub i njegova braća (kolači, keksi i ostale slatarije)
    – Hakuna Salata

  9. ZrineMilutine Says:

    Evo, ja abecedno stavila valjda sve što volim. U daljnjim fazama ću probat malo suzit 😀

    Bademov maslac (obavezno slani)
    Bečki odrezak (ali pravi, kao u Beču ;))
    Biftek medium-rare (dakle, malo krvav)
    Blitva na lešo
    Brudet s palentom
    Carbonara s bilo kakvom tjesteninom
    Crni rižoto
    Čvarci
    Dimljeni losos
    Goveđa juha s rezancima
    Guacamole (umak/namaz od avokada)
    Juha od butternut tikve
    Kelj čušpajz s kobasicama
    Kovač (šanpjer) na lešo
    Kuhana junetina iz juhe s paradajz sosom i/ili hrenom te pire-krumpirom
    Kuhana šunka s hrenom (uskršnja)
    Mapu tofu (kinesko vegetarijansko jelo od tofua s ljutim umakom i rižom)
    Orada na gradele
    Pad Thai
    Palenta u svim oblicima
    Panceta
    Paradajz juha s noklicama
    Pašta-fažol
    Pašticada
    Patliđan parmiggiana (zapečeni patliđan s paradajzom i sirom)
    Pečeni krumpir
    Pečeni losos
    Piletina Tikka Massala
    Piletina u slatko-kiselom umaku
    Pizza
    Punjene tikvice onako kako se obično rade filane paprike
    Rižoto od kozica
    Salata od krastavaca s vrhnjem i češnjakom
    Salata od mahuna s češnjakom
    Salata od poriluka i grilanih patliđana
    Salata od rikole s vrućim krumpirom
    Salta Caprese (rajčica, mozzarella, bosiljak)
    Sataraš
    Sendvič s prešanom šunkom, sirom i kiselim krastavcima
    Sir i vrhnje od kumica
    Slana štrudla od sira
    Slanina
    Soparnik
    Srdelice, sa žara ili frigane
    Sushi
    Svježe jadranske lignje na žaru
    Špageti Milanese
    Špinat u svim oblicima
    Tatarski biftek
    Tuna steak
    Varivo od poriluka
    Zapečeni slani štrukli
    Zubatac na gradele

  10. Sanja Says:

    Riba(losos, srdele, brancin, pastrva, srdela…),
    Meso(biftek, piletina, teletina, puretina)
    Variva(poriluk, kelj, grašak , mahune..)
    Blitva, raštika
    Janjetina
    šalša
    tjestenina
    Kolači od dizanog tijesta
    Kolači od vučenog tijesta
    Njoke u umaku od sira
    Pizze
    Pita krumpiruša i zeljanica
    Sarma
    Grah

  11. Pekipeki Says:

    ZAGREBAČKI ODREZAK! S POMFRIJEM! I LIMUNOM! I TARTAROM! I FEFERON SLATKI JEDAN SA STRANE!

    Onda: Krpice sa zeljem, Grah s čuftama, Grah s kupusom, Polpete sa pire krumpirom i kupus salatom, Kotleti na kotlovina način, One lepinje sa ceste što se prodaju iz hrpe ulja, Pohana piletina i restani krumpir. Punjena paprika, Pita od špinata sa sirom i lukom i jajima, Kajgana na pirjanom luku (mmmmmm), POHANI KRUH! Gauda popržena na tavi. Pravi fini grillani hot dog kakav se prodavao u hambyu u prolazu na trgu sa hrpom senfa.

  12. Anonimno Says:

    salata od šparoga s jajima
    šparoge rolane u šunku i sir
    sopa de maiz (meksička juha s kukuruzom)
    pašteta

  13. Vera Says:

    Po redu najdražosti 🙂

    Srdele/fratri/zubatac/tuna na gradele
    Slane srdele
    Sarme/arambašići
    Kupus, dinstani
    Grdobina na brujet
    Bakalar na brujet
    Manistra na pome
    Meko kuhana jaja
    Naranče
    Pomfrit
    Pire od suhih biži
    Pohana krilca
    Pizza
    Kulen

    Sve ostalo je samo hrana 🙂

  14. Pekabela Says:

    Loše pohani sir koji je sve iscurio s pomfrijem i majonezom i kečapom

  15. Pekabela Says:

    Čevapi u SOMUNU, ne lepinji. I onako somun je sav masan da se pretvara u maslo a nije gnjecav i istovremeno fino hrskavo zapečen iznutra. Neš ti ne da se danas ljudima umočiti somun i zapeči imaš sreće ako ih služe sa somunom. I onda imaš sreće ako somun nema okus po kloru. Šta ti je život!

  16. Pekabela Says:

    Bućnica iz panpeka. I onaj neki smotuljak sa sirom i šunkom iz panpeka koji je kao da je netko spojio burek i spring roll – nitko ne zna za to a bože moj što je dobro (i loše). A bućnica, bućnica im je bila ludilo. Skupa ali kao da im ih radilo hrpa baka u nekom sweatshopu.

  17. Oleg Says:

    Ajajaj
    dopuna:

    rižoto od šparoga
    döner kebab (originalni, berlinski 😀 ali ne u pecivu nego na tanjuru s rižom i povrćem)

  18. Sonja Says:

    gibanica
    zeljanica
    štrukli
    zelena pašta sa škampima
    pohani morski pas
    pašticada
    brancini i orade na gradele
    francuska salata
    pohane palačinke sa sirom i šunkom
    salata od hobotnice
    lazanje od povrća

  19. MZMax Says:

    burek sa zeljem (kupusom… dakle, nije zeljanica)
    zapečene slane palačinke sa sirom
    zagorski štrukli (a mogu i kuhani, ne premekani, s vrhnjem i prezlima)
    heljdini žganci s dinstanim lukom i čvarcima (a.k.a. ekstaza)
    vege rižoto s bamijom
    carsko meso
    mesna i bezmesna štruca
    ričet
    repa s grahom i suhim mesom
    pastrmajlija
    krvavice s dinstanim zeljem i pire krumpirom
    kelj čušpajz i faširanci (a marriage made in heaven)
    faširanci, špinat na mlijeku i pire krumpir
    taze pečeni odojčić (hrskava korica obvezatna)
    falafel (ljubljanska škola)
    lahmacun
    horseburger sa svim dodacima (nakon 5+ piva)
    pileći durum kebab s grilanim povrćem (kao kod mustafe u berlinu)
    šopska salata (ali s dušom)
    svinjski ražnjići (da se tope u ustima, kao kod vilima na rudešu)
    bakalar, jušni, badnjački
    bučnica
    punjene lignje
    teleća ili svinjska jetrica, pečena odn. na žaru (luka nema da nema!)
    povrtna krem juha u kruhu
    skradinski rižot (a može i “obični” rižoto s finim pajcekovim mesom)
    kuhana/pirjana junetina/govedina, paradajz sos i šta? pa pire krumpir, naravno
    salata od svježeg povrća raznog s tvrdo kuhanim jajcima i mladim kravljim sirom
    ruža hrvatska (back in the day…)
    paradajz juha, gusta, aromatična
    francuski krumpir
    teleći mozak s jajima
    kajgana s “perjem” od mladog luka
    teleći ili svinjski dimljeni jezik
    hajdučki ćevap
    šaran na rašljama
    brudet na crveno sa žgancima (kuruznim)
    picek s roštilja (crvenom mesu prednost)
    krem juha od škampi
    špageti carbonara
    tarator salata
    pohani patlidžani
    zaseka (pašteta od špeka… da ne bi ostala nespomenuta)
    kalja odnosno bosanski lonac
    bistra/povrtna juha s griz- ili jetrenim knedlima
    ajngemahtec s noklicama
    rolani i punjeni juneći šnicli, pirjani u saftu – tzv. govnići

    ne mogu više…

  20. MZMax Says:

    Moram ispraviti kardinalni propust i dodati još samo “majku svih čušpajza”:

    prisiljeno zelje

Odgovori

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s


%d bloggers like this: