Molim repete!

by

Nedavno sam pisao o propuštanjima pojedinih koncerata, u što će se fino uklopiti moja sposobnost da promašujem i potpuno sjajne bendove, kakav Repetitor jest bez ikakve dvojbe. Tražeći i ne nalazeći u svojem arhivu eventualne vlastite stare tekstove o bendu, skužio sam kako o njima, zapravo, nikad i nisam pisao. Gledao sam ih samo jednom – mislim da im je to bio prvi hrvatski nastup, na Rokaju 2007. Ili? – i otad zavidnom vještinom pronalazio uvijek nove i nove načine za bivanje na krivom mjestu u pravo vrijeme, dok je ova trojka iznutra rušila sve zagrebačke klubove koji su ih se odvažili pozvati na svoje pozornice. Reputacija koju su izgradili sinoć je rezultirala dosadašnjim bendovim živim vrhuncem, barem što se tiče posjete i atmosfere, kad je već jasno da o sviračkim uspjesima zbog malog posjećenog uzorka ne smijem suditi, iako sumnjam da su ikad mogli biti osjetno bolji.

Naime, osobno još nikad dosad mali pogon Tvornice nisam vidio krcatiji, računajući i friški tUnE-yArDs i lanjski sjajni Overflow. Od mlađe ekipe koja s narezanim buntom benda naprosto mora korespondirati bolje od nas veterana, preko onih faca koje viđam isključivo i neizbježno na koncertima srpskih bendova, pa do scenskih doajena zavidne reputacije – svi su se sinoć nabili u Tvornicu tinejdžerima u sebi priuštiti još jedan sobni tulum uz spržene cedeove i teniske rekete na kojima je preostalo tek nekih šest žica. Odnosno, uprizorenje takvog tuluma u klubu, u čemu uspijevaju samo bendovi koje goni čista mladalačka neobuzdana strast. Našim prostorima još uvijek osvježavajući debi ‘Sve što vidim je prvi put’ odsviran je gotovo u cijelosti, opravdano bahatim i kulersko šmekerskim nastupom u kojem, očito, prednjači gitarističko spadalo kao stvoreno za roadieja Sonic Youth, ali koji u očima svih nas olinjalih starih pokvarenjaka dodatne bodove zarađuje djevojačkim komandiranjem ritam-sekcijom. Nije zgodna, ali svira bas, Emirova je izjava koja efektno sažima takve i slične površne stavove, svejedno ipak prvenstveno motivirane izvrsnim pjesmama na potezu od ’10 puta nedeljno’ do ‘Zli sin’.

Ljekovita, milujuća buka Repetitora svakako je zaslužila ne nužno duži koliko koncentriraniji osvrt od ovoga nakucanog u desetak minuta, i iz tog se razloga osjećam malo nepošteno. Dug ću vratiti nakon njihova sljedećeg nastupa u Zagrebu; niti sumnjam da će opet biti odlični, niti sumnjam da ću ih ponovo ići slušati. Nadahnuto pisati sad ne mogu jer za dva sata počinje Wilco, uslijed čega u meni rastu nemiri. Jebiga.

2 komentara to “Molim repete!”

  1. Vedro Says:

    Gogo, kao skupljacu razno raznih trivijalnosti znacit ce ti informacija da se pjevac preziva Vlastelica i da ima kucu u Kastelima i tu jos neku rodbinu itd. nisan zapamtia detalje.
    Uglavnom, momak je nase gore list!

  2. Gogo Says:

    !!!

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s


%d bloggers like this: