Sve na svijetu zna i jasno mu je sve

by

Ima nešto u zakonima fizike, doista je nemoguće u isto vrijeme biti makar samo na dvama različitim mjestima, treće da i ne spominjem. Attack i garažno krljanje sinoć su tako otpali već u startu planiranja, ali preostale dvije zgode, obje svečane prigode posebne kategorije, nisam smio preskočiti. U Tvornici, Potlista je slavila treći rođendan, kojem sam se veselio i kao prijatelj i kao čitatelj i kao kontributer. U Vip Clubu, Zagreb je napokon posjetio i jedini preostali živući član Wu-Tanga bez hrvatskog koncerta u CV-u, veliki genijalac GZA. Nešto od njegove aure posvećenosti MC-zanatu na neki se način sinoć prelilo i u mene, jer sam na rođendanskoj partiji iz lijepo posloženoga mentalnog ormara (ne koristim naftalin, sori) izvukao mikrofon (dobro, nisam ja, nego organizator) i prije 6-7 godina umirovljene vještine freestylea. Dvije kitice drmanja iz glave, za kraj i legendarna ‘Pjesma koja grize’ i, priznat ću, baš sam se dobro osjećao. Možda je karijeru u branši trebalo ganjati s više žara? Priča mojeg života.

Jedini problem koji mi je taj nastupić uzrokovao bilo je otpuštanje zavidne količine adrenalina u moje žile, pa je žurba prema Trgu bila obojena nekim starim emocijama i nekim novim nemirom. Previše živih utisaka s GZA-ina rastura u dotad dobro ispunjenoj spoznajnoj memoriji mi, tako, nažalost, nije ostalo, što je pohvalno zato što nikakvih sadržajnih ekscesa tijekom nastupa zapravo nije bilo. GZA je master, i njegovih cca 45 minuta proletjelo mi je u head-noddingu za vrijeme kojeg mi se glava neprestano njihala između onoga srednjoškolskog ljeta kada sam bio skužio kako je hip-hop škrinja divote i mudrosti te trenutka i ambijenta u kojem sam se upravo nalazio. Red klasike s ‘Liquid Swords’ malo je garniran s nekoliko novijih stvari, ali i, izgleda obaveznim, podsjećanjem na himne ostale WU bratije – možda nije svjetlucav i šaren, ali spektakl je bio svejedno, za svakog tko je ikad pješke kružio gradom s RZA-inim beatovima i eMCklopedijskim tekstovima u slušalicama. Ja jesam. I danas sam ponovo.

Oglasi

7 komentara to “Sve na svijetu zna i jasno mu je sve”

 1. dino Says:

  ja pa ja pa ja pa ja

 2. Gogo Says:

  Hip hop.

 3. kitamačkova Says:

  a šta bi trebo o tebi pisat?

 4. dino Says:

  mislija san da piše izvještaje sa koncerata 🙂

 5. Gogo Says:

  I ja san mislija 🙂

 6. anonimac Says:

  o cem pisati kad nastup traje 45 minuta, to je pitanje? methodman i redman – bez premca!

 7. Gogo Says:

  Ma ima se uvijek, nego sam ja i za vrijeme nastupa bio u balunu i u petak dok sam ovo pisao imao brdo drugog posla i tako… Nekad ispadne lošije, jebiga. Napisao sam dovoljno sjajnih da me ovaj kiks ne dira previše… 🙂

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s


%d bloggers like this: